O nas

Ansambel Simona Gajška

 

Ansambel Simona Gajška prihaja iz Dol pri Šentjurju/Celju, nastal je leta 2001. Člani so:

                             vodja SIMON GAJŠEK-harmonika, klaviature
                             sestra MOJCA GAJŠEK- vokal                       
                                        PRIMOŽ PUŠNIK- kitara, vokal
                                         ZORAN GRAČNER-bariton,bas, vokal

Ansambel Simona Gajška je posnel nov valček SRCE NE POZABI, glasbo in besedilo je napisal Igor Pirkovič, aranžma pa Simon Gajšek. Na velikonočni ponedeljek smo jo premierno predstavili na radio Veseljak, kjer je skladba požela tudi zelo dobre odzive  na ostalih radijskih postajah. To skladbo smo predstavili tudi v četrtek (9.4.15) v oddaji Dobro jutro na RTV kjer smo jo zaigrali v živo. Za to skladbo smo v petek (10.4.15) na zelo lep sončen dan posneli tudi videospot na treh lokacijah: 1. V domačem kraju Dolah pri Šentjurju na čudovitem ribniku Dolina miru, 2. V zg. starem trgu Šentjurja in 3. V Laškem natančneje v Jagočah na kmetiji Vesenjak. Glavni igralec v videospotu  je bil kitarist Primož Pušnik, soigralka pa je bila njegova prijateljica Polona Palčnik. Imeli smo se zelo lepo saj je dan minil  en, dva, tri. Snemali smo v produkciji TV Veseljak. 
Naši vzorniki so Lojze Slak, Peter Fink, Slavko Avsenik, Franc Mihelič, Brane Klavžar in Šentjurski muzikantje, ki so doma v isti občini in veliko igramo njihove stare skladbe in koračnice. Nastopamo za različne priložnosti – dobrodelne prireditve, koncerti, otvoritve, še vedno pa smo največkrat prisotni na obletnicah, porokah, rojstnodnevnih zabavah, veselicah. Smo vsestranski saj poleg domače igramo tudi popularno zabavno glasbo in smo v koraku s časom glede novosti na zabavni sceni, seveda poskrbimo tudi za humor.

 

Glasbo nam ustvarjajo: Bojan Lugarič, Igor Podpečan, Brane Klavžar in tudi sam-Simon Gajšek.
Besedila nam pišejo: Vera Šolinc, Mag. Ivan Sivec, Darinka Kovač, Branko Zupanc, Ivica Cvikl. Pri mentorstvu nam pomaga Bojan Lugarič in Vera Šolinc.

 

Leta 2002 smo izdali prvo kaseto z naslovom Iz Dol do Šentjurja, ki smo jo posneli v studiju Zlati zvoki.

Oktobra 2006 smo izdali drugo zgoščenko z naslovom Zaljubljeni muzikant, ki smo jo prav tako posneli in izdali v studiju Zlati zvoki. Na CD-ju je enajst skladbic. Ob tem smo pripravili velik koncert v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici. Posneli smo tudi videospot za skladbico, ki je na tem CD-ju Nad Slomom se dani, ki opeva Antona Martina Slomška, ki je postala zelo priljubljena med poslušalci. Videospot smo snemali na Slomškovi Ponikvi in na Slomškovi domačiji.

V teh letih delovanja, smo se udeležili tudi nekaj festivalov( Graška gora, Dolga gora, Pokaži kaj znaš, Marija Reka, Lenart…), na katerih smo dosegli kar nekaj nagrad. Zadnja je iz festivala Števerjan 2012, na katerem smo dobili nagrado za najboljšo melodijo.